Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Com Podem Afrontar Un Nou Canvi Professional?

Com podem afrontar un nou canvi professional?

Avui volem parlar del pas que hem de donar a l’hora de fer un canvi professional. Si ho extrapolem a altres situacions de la vida diària, els canvis, normalment impliquen un esforç per poder adaptar a una nova situació, entorn o manera de fer.

L’ésser humà necessita crear unes pautes i uns mecanismes quotidians, que es permeten resoldre el dia a dia de manera fàcil sense haver d’afrontar-nos cada dia a una nova aventura desconeguda. Col·loquialment podem anomenar-la “zona de confort”.  Però que ens pasa quan això ha de canviar per complet?

De sobte ens apareixen les pors, les inseguretats, l’angoixa, i fins i tot la mandra a tornar a començar de nou, a aprendre i adquirir noves pautes i hàbits.

Segurament has canviat de feina en algun moment o altre de la teva trajectòria professional. Quan prenem la decisió que necessitem un canvi laboral, ja és un senyal que on estem no estem bé. Per tant, és un motiu suficient per fer el pas.

És per això que vull redactar algunes pautes o tips que et poden ajudar a assumir aquest nou canvi de feina:

  • PARA’T A PENSAR
  • ORGANITZACIÓ I CONSTÀNCIA
  • FORMA’T I ENRIQUEIX-TE DE NOUS CONEIXEMENTS

 

PARA’T A PENSAR:

El meu consell top és: abans de posar-te en acció, pensa molt bé què és el que de debò vols, reflexiona!

Definir molt bé el teu objectiu professional. Pensa en quins projectes, sectors, posicions et visualitzes i et fan sentir satisfet/a a l’hora de treballar. Aquest pas serà essencial que el facis, per després començar a crear el teu currículum professional, carta de presentació i el teu públic objectiu. Si no saps què és el que et fa sentir viu, feliç i el que consideres que són les teves fortaleses, no sabràs cap a on gestionar els teus esforços en la recerca de feina.

I quines preguntes et pots fer per extreure aquesta informació?

  • Quin seria el teu treball ideal?, és la mateixa feina que estàs fent o vols canviar?
  • Què és el que no t’agrada de la teva feina actual i vols millorar?
  • Defineix el teu rang salarial, preferències, quin horari t’agradaria fer, fins a quants km estàs disposat a desplaçar-te, etc. Has de posar en una balança els pros i contres.

ORGANITZACIÓ I CONSTÀNCIA:

Organitza’t i reserva espais concrets per dedicar-te a la recerca d’una nova feina. Marca’t un horari concret i unes hores puntuals a la setmana.  Centra’t en quines xarxes professionals i portals de feina pots trobar les posicions que t’interessen. Optimitza el teu temps, i d’aquesta manera aniràs més enfocat/da i no et sentiràs frustrat/da per perdre el temps sense resultats.


FORMA’T I ENRIQUEIX-TE DE NOUS CONEIXEMENTS

A la vida hi ha molta competència. Relaxa’t i respira… No cal que siguis el millor del món… No va d’això! Però sí que tinguis les ganes de descobrir, actualitzar-te, enriquir-te d’altres coneixements, formacions, etc.

Avui en dia tenim molts recursos al nostre abast (tallers, webinars, cursos en línia, ted talk’s… infinitat d’alternatives) que et permetrà endinsar-te i millorar en l’àrea en la qual estàs buscant feina.

Què busques i què et falta per millorar? Com més informat/da estiguis i millor coneguis el teu àmbit, més opcions tindràs per  transmetre que tu vals per la posició i que a més, t’agrada i gaudeixis treballant-hi.

 

Redacció: Sandra Méndez

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?