Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Tips Per A Preparar Una Entrevista De Feina

Tips per a preparar una entrevista de feina

Segurament és un moment que no esperem, però aquí la tenim: la trucada que estàvem esperant d’una empresa o una consultoria que està interessada a conèixer la nostra trajectòria professional per a un lloc de feina al que volem optar.

Després d’una petita entrevista telefònica i un primer contacte, si complim els requisits et citaran per anar a una entrevista presencial o telemàtica.

Aquí pots aprofitar, i creiem que estàs en el teu dret, per preguntar quin tipus d’entrevista tindrà lloc: si serà individual, si te la realitzarà una persona concreta o diferents del departament o si serà grupal amb diferents possibles candidats/es.

Depenent la resposta, t’hauràs de preparar per al dia de l’entrevista d’una manera o altra, ja que són tipologies totalment diferents. Però una bona pràctica és elaborar el teu Elevator Pitch, un discurs de pocs minuts on pots presentar-te, destacar habilitats, la teva especialitat, fortaleses… En definitiva, la teva carta de presentació destacant el més rellevant de la teva carrera professional.

No ho deixis a la improvisació i per tal que els possibles nervis no et traeixin a l’hora d’explicar-ho, revisa i repassa la teva trajectòria professional remarcant els detalls importants i rellevants relacionats per al lloc de feina al que estàs optant. Enregistrat o fes un rol play amb alguna persona de confiança. La millor manera que surti bé és entrenant!

A més, pots fer un llistat de possibles preguntes per tal de poder practicar les respostes. Això aporta tranquil·litat i seguretat. En aquest llistat pots incloure preguntes incòmodes o compromeses i preparar la teva reacció, per tal que no t’ho trobis de cop i sigui complicat respondre. Un llistat amb els teus punts febles i punts forts amb arguments per defensar-los també et pot servir d’ajuda per respondre alguna pregunta complicada.

Com saps, a les entrevistes sempre donem molta importància al llenguatge no verbal. Et recomanem que utilitzis els braços i les mans per a reforçar el teu discurs, sense ser exagerat, evitant amagar les mans o encreuar els braços.

Encara que cada entrevista és un món, és molt important entendre que tota la preparació prèvia a l’entrevista, on puguis assajar diferents possibilitats de resposta i crear el teu discurs amb coherència, t’aportarà molta seguretat i farà que l’experiència a l’entrevista sigui positiva, augmentant les possibilitats d’èxit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?