Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Què és El Salari Emocional?

Què és el salari emocional?

Heu sentit mai parlar del salari emocional? Es tracta d’aquell salari no econòmic que rep el treballador. Són tots aquells incentius que l’organització dona amb l’objectiu de millorar la seva pròpia imatge positiva i així millori l’ambient laboral, els treballadors/es siguin més productius o poder arribar a satisfer necessitats personals.

L’empresa pot recompensar als seus treballadors/es per tal que se sentin més a gust encara al seu lloc de feina. D’aquesta manera també augmenta la seva fidelització, la imatge interna i per tant parlarà millor de l’empresa.

Quins exemples podem posar en aquest aspecte?

  • Millor conciliació familiar: Un benefici empresarial és l’horari. Una de les millores més demandades és poder conciliar la feina amb la vida personal.
  • Formació i cursos: Són moltes les empreses que donen l’oportunitat de realitzar formacions presencials per tal de fomentar els coneixements professionals en l’àmbit de l’organització. Aquests cursos estan completament subvencionats i el treballador/a no ha d’invertir res més que el seu temps, que moltes vegades, es troba dins de la seva jornada laboral. També hi ha empreses que ofereixen formació bonificada per als seus treballadors/es i es poden realitzar de forma on line en el seu temps lliure.
  • El teletreball: Actualment i entre les noves generacions, és una proposta molt demandada. Tenir un parell de dies (sempre que l’activitat empresarial ho permeti) els quals es pugui treballar des de casa.
  • Possibilitats de promoció: Són moltes les persones que aspiren a anar promocionant-se dins l’empresa i anar creixent professionalment.
  • Presa de decisions: Ser partícip de la presa de decisions important, també és un benefici personal. La persona se sent part important de l’empresa i això és motivador i fidelitzador. El mateix passa amb el reconeixement de la feina. Tot el que es faci amb l’objectiu de crear motivació, aconsegueix un benefici emocional.
  • Dies lliures fora de conveni: Un altre benefici emocional, per exemple, és donar unes hores lliures o inclús el dia de l’aniversari del treballador/a.
  • Espais “d’esbarjo”: Comptar amb un espai a l’empresa on poder desconnectar, fer un cafè o poder dinar fora del teu lloc de treball.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?