Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Què Puc Preguntar A Una Entrevista De Feina?

Què puc preguntar a una entrevista de feina?

Moltes vegades a l’hora de realitzar una entrevista de feina, tendim a no realitzar cap pregunta per si no és un bon moment, una bona qüestió, per vergonya o per si està fora de lloc. Però, fins a quin punt és bo no fer cap pregunta?

Realitzar preguntes, és tan bo com necessari, per tal que l’entrevistador/a conegui una mica interessos i objectius de l’entrevistat/da. Sempre tenint en compte la importància de respectar el torn de paraula i esperar al final de l’entrevista.

Alguns dels temes en els quals és interessant profunditzar, són els que van relacionats amb la possibilitat de promoció interna, amb conèixer quina és la cultura empresarial per tal de saber si encaixa amb tu, o també poder conèixer quins són els reptes que hauràs d’assumir en el lloc de feina.

Les formacions també és un tema que pot ser interessant per tu, conèixer si l’empresa realitza formacions internes i aposta pel desenvolupament de coneixements per als seus treballadors/es.

Una altra qüestió que et pot aportar informació d’interès seria parlar sobre quins seran els objectius de cara al futur de l’empresa, quins nous productes o serveis es planteja, o simplement quins objectius es demanarà que assumeixis durant els primers mesos.

Deixant de banda una mica les preguntes en torn l’empresa, i concretant una mica més sobre el futur lloc de feina, és important que si no ho detallen, preguntar quin tipus de competències necessita el lloc de feina. D’aquesta manera podràs saber quines són les expectatives del personal de l’empresa i també saber si són assumibles per la teva part.

Un dels dubtes més comuns i que més ens costa preguntar, està relacionat amb el tema de les condicions salarials. Que com tots els punts dels quals hem parlat abans, és un punt important personal per accedir a una feina. És important saber valorar-te a tu mateix en aquest sentit i també saber com l’empresa valorarà aquest lloc de feina, per tal de conèixer si aneu en la mateixa línia. Però a la vegada hem de tenir cura de com formulem aquesta pregunta. Ha de ser d’una forma adequada i educada. “Quines són les condicions laborals d’aquest lloc de feina?”, sempre serà millor que dir “Quant cobraré a final de més?”

És important realitzar aquesta pregunta, dintre d’un context d’interès per l’empresa, com ja hem dit al principi de l’escrit, demanant informació sobre els objectius de l’empresa, l’estructura, els objectius professionals i condicions laborals.

També hem de tenir en compte que hi ha preguntes que estan totalment fora de lloc, i que són qüestions a parlar un cop estigueu contractats/ades.

Un exemple seria parlar de la repartició de les vacances. Està clar que a tothom li agrada fer un viatge, desconnectar, etc. però abans de no saber si començaràs, no és un bon moment per parlar sobre aquest tema. Igual que parlar de canvis de torns, dies lliures o reducció d’hores puntuals.

Per tant, és important realitzar preguntes que denotin interès pel lloc de feina i l’empresa en si. I sobre tot, hem de tenir en compte que s’han de realitzar en el moment adequat i de manera adequada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?