Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Promoció Interna, I Com Portar-la A Terme De Forma Estructurada

La promoció interna, i com portar-la a terme de forma estructurada

A l’anterior post, vam parlar sobre els tipus de promoció interna que podem portar a terme a l’empresa i sobre alguns avantatges.

Però avui volem anar una mica més enllà. Ja sabem que la promoció interna compta amb molts avantatges tant per als treballadoras/es com per a la mateixa empresa. Sobretot, un molt important, que és la reducció de rotació del talent a l’empresa.

Per tant, si ens estem plantejant promocionar internament a una o diverses persones de l’equip, hem d’estructurar-ho per tal de portar-ho a terme d’una forma estratègica.

Primer de tot hem de definir quines necessitats té la nostra empresa, quines són les àrees de millora i per tant els llocs de feina a cobrir i/o crear. Un cop tenim clar aquest punt, hem de definir les funcions d’aquest lloc de feina per tal de poder extreure les competències i habilitats que necessita la persona. Aquest primer pas és essencial i no podem deixar-ho de banda, ja que si ho passem per alt, el candidat/a no funcionarà en el nou lloc de feina.

El segon pas és definir els criteris de selecció. Com portarem a terme aquesta promoció, per això hem de tenir en compte els següents criteris:

  • Com és la nostra plantilla, analitzar-la. Conèixer cada una de les persones de l’equip, la seva evolució, habilitats etc.
  • També podem publicar l’oferta a través d’anuncis interns i permetre a totes les persones que vulguin optar, que es puguin apuntar.

Un cop tenim definit el lloc de treball i les persones candidates, passem a parlar, preseleccionar i avaluar. En aquest punt hem de detallar quines seran les funcions, responsabilitats, condicions econòmiques i que esperem del treballador/a.

Per últim, només queda prendre la decisió final. Un cop l’equip està informat, les persones aspirants accepten entrar en el procés i avaluem les respectives evolucions, habilitats i desenvolupament dins l’empresa. Només queda passar a l’acció i dissenyar un procés de selecció amb entrevistes que permetin escollir a la persona adequada per a cobrir aquesta promoció.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?