Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Podem Preparar Una Dinàmica De Grup Per A Un Procés Selectiu?

Podem preparar una dinàmica de grup per a un procés selectiu?

Quan comencem un procés selectiu, ens podem trobar amb diferent proves i, una d’elles, és la dinàmica de grup. Però, per a què serveixen?

És una metodologia que tracta d’investigar com és el comportament d’una persona quan es troba dins d’un equip. Es poden observar diferents competències com per exemple; la persuasió, negociació, lideratge, iniciativa, autonomia, comunicació, escolta, empatia, entre altres.

Dins d’aquestes dinàmiques existeixen molts tipus segons les observacions o conclusions que necessita extreure l’entrevistador/a als candidats/es.

Però com podem preparar-nos?

Tot seguit us deixem un parell de tips a tenir en compte per a futures dinàmiques.

  • Participació. Ho hem de fer de forma activa, però sense dir tot el que ens passi pel cap. Hem de pensar, posar criteri i argumentar les nostres propostes o decisions. També és important animar a la resta de participants a exposar les seves idees.
  • Fomentar el treball en equip. En el moment de la dinàmica haurem de tenir en compte que la resta de candidats/es no són rivals sinó companys/es. Hem de fomentar la col·laboració. Escoltem i mostrem interès pels punts de vista aliens.
  • No es tracta de fingir i ser una persona que no ets en realitat. Es tracta de tenir en compte el criteri, el respecte i la col·laboració, basades en la teva forma de pensar i de ser. Sigues tu mateix/a.
  • Mantenir una actitud positiva durant tot el procés.

És important entendre que no és un joc, no hi ha una resposta correcta. L’únic que es tindrà en compte és com es comunica i argumenta cada membre l’equip.

No està de més recordar també quin tipus de comportament NO hem de tenir. Per descomptat no podem menysprear punts de vista, mostrar inseguretat amb la nostra postura, parlar sense saber d’un tema (és millor manifestar-ho) i evitar parlar únicament de nosaltres mateixos, les nostres experiències i ressaltar tota l’estona les nostres qualitats.

En arribar, segurament no sabem a què ens enfrontarem ni tan sols quines són les qualitats o competències que volen trobar en nosaltres, per això el més important és ser tu mateix/a.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?