Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Per Què Un Team Building?

Per què un Team Building?

Imagineu que teniu un problema durant un viatge amb 4 persones. Un problema que heu de resoldre per tal d’arribar al final del camí. Entre uns/es i altres anireu aportant idees per arribar a una conclusió que us faci poder aconseguir aquest objectiu. Us poseu a treballar en la resolució i aconseguiu arribar al final. Penseu que aquesta aventura us ha fet conèixer millor? Penseu que ha aconseguit unir-vos més?

La resposta serà. El fet de viure experiències amb altres persones sempre fa que sentim que tenim més a veure amb elles. I si li sumem haver d’arribar a un objectiu comú i aconseguir-lo, aconseguirem una millora en aquesta relació.

Amb aquesta situació ens trobem moltes vegades amb treballadors/es de diferents organitzacions. Equips de treball individualistes i amb poca pertinença de grup. Això provoca menys eficiència, no aconseguir resultats esperats, poc rendiment, etc.

Com podem resoldre i millorar aquestes relacions? A través del Team Builduing. Aquesta eina la podem definir literalment com la construcció d’equips. Són les activitats que realitzem a les empreses, amb l’objectiu d’aconseguir la cooperació i potenciar l’esperit d’equip.

Aquest concepte engloba una àmplia varietat d’activitats, totes orientades a millorar l’estructura, el rendiment i la motivació dels/les treballadors/es per poder-la aplicar en posteriors objectius. Acostumen a portar-se a terme en entorns diferents de l’habitual i a l’empresarial. Espais determinats que permetin desconnectar del lloc de feina i així relacionar-se sense possibles tensions.

Aquestes activitats han d’estar dissenyades a mida per a cada organització, ja que cada equip de treball té uns objectius, i cada individu/a és un món. Per tant ha de ser una activitat completament adaptada a les necessitats d’aquella empresa.

Un cop duta a terme l’activitat, és convenient l’anàlisi de professionals per tal que puguin trobar curiositats en l’equip, detectar diferents tipus de personalitats i rols, que poden ajudar a la recol·locació dels treballadors/es.

D’aquesta manera els avantatges més destacables d’aquesta eina seran:

  • Millora de la productivitat
  • Augment del sentiment de pertinença i augment de l’empatia entre companys/es de feina.
  • Ajuda a aconseguir els objectius empresarial
  • Capacitat de detectar fortaleses i habilitats en els treballadors/es
  • Millorar la imatge de marca i la comunicació interna.

És per això que us volem animar a utilitzar aquest tipus d’eina. Avui dia existeixen moltes alternatives adaptades a cada situació, a cada empresa i a cada moment social. És temporada de reunir-nos, i quina millor manera que realitzar-lo amb un objectiu final? 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?