Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Per Què és Important Cuidar La Comunicació Interdepartamental?

Per què és important cuidar la comunicació interdepartamental?

Quan parlem de comunicació interdepartamental, ens referim al fet de compartir informació entre els diferents departaments de la organització. Sense tenir en compte el número de treballadors/es que formen part. Una bona comunicació ens ajuda a garantitzar que l’empresa funcioni de forma correcta.

Però coneixes perquè és tan important per a un bon funcionament?

  • El fet que tota la plantilla es trobi alineada, augmenta la productivitat dels/les treballadors/es.
  • Un altre punt important és el fet de no crear confusions. Mantenir tota la informació actualitzada, evita molts errors que poden costar pèrdues tant de temps com de diners.
  • Una bona comunicació, sempre genera confiança entre emissor i receptor i aquest és un benefici molt clau. Ja que a la feina estem moltes hores junts/es i això ajuda a crear un millor clima i un major compromís.

I quines eines podem utilitzar?

  • Realitzar reunions interdepartamentals. Programar reunions durant l’any per tal de tenir actualitzada la informació per a tota l’empresa.
  • Hem d’ensenyar des de la data d’incorporació d’un/a treballador/a com es realitzen les comunicacions a l’empresa. Per tal que la persona pugui plantejar dubtes o inquietuds pels canals corresponents.
  • Hem de transmetre els nostres valors a l’equip i treballar sota aquesta metodologia i forma de fer. Si l’equip actuen en línia amb els objectius de l’empresa, es comuniquen millor entre ells/elles.
  • A través d’un butlletí intern. Al correu electrònic poden arribar diferent informació sobre els departaments i és una manera de tenir-les totes recollides.
  • A partir de reunions socials, i amb una atmosfera fora de l’habitual, també aconseguim que treballadors/es de diferents departaments puguin compartir moments, es puguin conèixer i així enfortir les seves relacions.

I un cop portem a terme les diferents accions per enfortir les relacions entre departaments, com podem saber si realment funciona? Ja que moltes vegades creiem que ho estem realitzant de forma efectiva, però no és el cas.

Ho podem deduir a través d’enquestes internes confidencials, ja que això afavoreix les respostes per part dels enquestats.

Una altra manera és a través d’entrevistes directes amb els treballadors. Podem programar una reunió a l’any per realitzar un seguiment i així captar com se sent aquesta persona, com se li està transmetent la comunicació i com viu les relacions entre companys/es de feina. Aquesta acció també es pot realitzar en sessions més grupals on podem veure una visió més global de la situació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?