Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Per Què Contractar Talent Sènior?

Per què contractar talent sènior?

Hem de ser conscients que formem part d’una societat longeva, amb persones amb potencial en situació d’atur i que hi haurien d’estar actives no només per motius econòmics sinó també de salut.

Quan parlo d’apostar pel talent sènior no em refereixo als beneficis en l’àmbit fiscal que pot aportar a l’empresa contractant (que també hi són), sinó a aquells que es perceben en el dia a dia, aquells que tindran relació directa en l’ambient de treball, la producció, en l’augment del compromís, en el valor i reconeixement de marca, etc.

Així, que pot aportar el fet de contractar talent sènior?

– Estabilitat emocional, maduresa, tenir clar el que volen, com aconseguir-ho i quin esforç hi han de dedicar.

– S’observa menys risc de rotació, ja que la incorporació d’una persona sénior pot aportar estabilitat a la plantilla. Segurament ja no busca projectes orientats únicament a l’aprenentatge sinó aquells on pugui aportar la seva experiència, centrant-se més a desenvolupar o participar en projectes a llarg termini que li aportin estabilitat.

– Major capacitat d’adaptació, ja que hauran passat per diferents etapes de la seva vida relacionades amb crisis, canvis de sector o departaments, tancaments d’empresa, etc. que els donen un bagatge que els ha aportat resiliència i ensenyat a no precipitar-se ni posar-se nerviosos davant un problema, conflicte o canvi.

– Compromís amb l’empresa, ja que la valoren, la interioritzen i transmeten el seu sentiment a les noves generacions. Aporten la cultura de l’esforç i això pot ajudar al fet que els treballadors més joves coneguin que val la pena esforçar-se per assolir els reptes que els demani l’empresa.

– Xarxa de contactes o networking, ja que la seva trajectòria els ha permès conèixer moltes persones amb diferents càrrecs i amb les que poden haver establert relacions que els poden servir per establir sinergies, col·laboracions o noves oportunitats de negoci.

– Coneixement per compartir, ja que aporten un gran bagatge de formació i d’experiència. El seu know how els ajudarà amb el nou repte professional i compartir allò que saben. Aportaran coneixement i despertaran l’interès de companys. També aportaran diversitat, ja que la convivència entre persones de diferents edats pot contribuir a ambients més enriquidors i col·laboratius, a on tothom en senti acollit i valora, millorant així la productivitat i el compromís amb l’empresa.

Tant de bo a poc a poc no s’hagin de posar etiquetes al talent ni sigui necessari estar recordant constantment els beneficis de contractar talent sènior. Com a consultors/es tenim l’obligació d’obrir les portes de les empreses a aquest talent i mostrar l’experiència de les persones, la seva aportació i les seves diferències perquè es vegin i s’apreciïn pel veritable valor que tenen.


Siguem conscients que estem perdent oportunitats de creixement amb la discriminació de persones pel sol fet de tenir una determinada edat. Tots arribarem a sénior i ser-ho és una oportunitat per continuar creixent, aportant i ensenyant.

 

Autora: Alicia Morote

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?