Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Parles El Mateix Idioma Que Els Teus Clients?

Parles el mateix idioma que els teus clients?

 

Una de les principals eines per aconseguir la fidelització d’un client, és sense dubte la comunicació.

Si pensem en un client, tenim dues maneres que sorgeixi una possible comunicació, anar-lo a buscar o que vingui ell a nosaltres. Però el que és important que tinguem en compte és que només hi ha una manera de comunicar-nos amb ell. Parlant el mateix idioma.

I a què ens referim quan parlem d’idioma?

Seria important conscienciar-nos que, quan un client ens contacta per demanar-nos informació o ajuda, normalment és perquè no entén gaire sobre el tema, per tant ens hem de comunicar de manera assertiva, empàtica i posar-nos a un nivell comunicatiu similar, ja que nosaltres en el nostre dia a dia com a professionals d’un sector determinat, tenim l’argot tècnic molt interioritzat. És molt important no utilitzar paraules que no assimilarà correctament, bàsicament perquè si no ens entén, no es quedarà amb nosaltres.

També és important la situació inversa, si un client té un llenguatge tècnic, seria molt important parlar en el mateix nivell lingüístic. D’aquesta manera la persona se sentirà que nosaltres som l’empresa que està buscant.

En el cas invers, en el que anem nosaltres a contactar amb un client per primera vegada, és molt important que contextualitzem el tipus de client, i bàsicament la persona amb la qual parlarem. Informar-nos del segment al qual pertany per poder utilitzar el llenguatge adequat i així aconseguir que no se senti fora de lloc.

Però ens podem trobar amb el cas que no sabem amb quina persona parlarem, i en aquest cas el més important és ESCOLTAR. Escoltar més i millor. Escoltar és l’única manera de tenir informació. De contextualitzar, posar-nos al seu lloc, entendre què és el que vol. I així, posteriorment adaptar el nostre llenguatge al lloc adequat.

La comunicació és la part més important de la nostra empresa, sense comunicació no hi ha clients, no hi ha actuació, i moltes vegades no parem a pensar com ho fem. Per això, pausa. Parem, mirem com ho estem fent, remarquem la importància i mai donem per suposat que ho estem fent bé. Sempre, es pot millorar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?