Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Organitzacions Saludables

Organitzacions Saludables

Les organitzacions actuals volen treballadors i treballadores proactius/ves i amb iniciativa, amb gran capacitat de treball en equip, resolutius/ves, implicats/des i amb un alt compromís amb l’excel·lència. Aquest objectiu només es pot aconseguir dins d’un entorn laboral “saludable”. Però, què és una organització saludable? Les organitzacions saludables són aquelles que tenen maneres i pràctiques d’estructurar els processos de feina que fan que els seus treballadors experimentin un alt benestar psicològic a la feina i per tant siguin més productius, aconseguint uns resultats excel·lents. Per tant, resulta interessant afavorir que els treballadors experimentin aquest benestar laboral.

Quines característiques afecten el benestar psicològic para dels treballadors?

  • La claredat de les tasques i el rol laboral. És important que tots els/les empleats/des tinguin clares quines són les seves responsabilitats i tasques i quin és el seu paper dins de l’organització. També és important que les tasques siguin variades.
  • L’autonomia a la feina. En referència a la llibertat del/la treballador/a per controlar determinats aspectes de la seva activitat professional a l’empresa.
  • Les oportunitats que ofereix la feina pel contacte social, amb els/les companys/es de feina, els caps, i els clients o usuaris, i que aquest contacte es pugui portar a terme dins d’un clima laboral positiu amb transparència i confiança.
  • Que des de direcció i RRHH es portin a terme pràctiques “saludables” com per exemple formació i desenvolupament de carrera, estratègies de conciliació laboral i personal, comunicació organitzacional (cultura, valors i objectius organitzacionals).
  • Que el/la treballador/a tingui informació i feedback sobre l’acompliment de la seva feina. Tenir espais de temps amb el cap directe per saber com s’està portant a terme la feina amb crítiques constructives per saber que s’està fent bé i quines són les àrees de millora, amb l’objectiu de determinar conjuntament plans d’acció per reduir aquestes àrees i potenciar els punts positius.
  • La seguretat física a la feina. Treballar en un espai agradable però sobretot segur, a on es respectin les normes de seguretat i higiene laboral.
  • Per últim, però no menys important, que els/les treballadors/es rebin un salari just.

Aquests recursos són els que augmenten la connexió l’empleat/da amb la feina que fa, així com amb la mateixa organització, l’orgull pels resultats obtinguts i finalment el gaudir de la feina, el que porta a obtenir uns resultats excel·lents i donen un avantatge competitiu sostingut a les organitzacions saludables.

 

 

Autora: Anabel González

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?