Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
De Què Tracta El Mentoring?

De què tracta el Mentoring?

Un dels àmbits en el que treballem al nostre servei de consultoría, és el mentoring. Però de què tracta?

El mentoring és un tipus de pràctica que consisteix a desenvolupar el potencial de les persones, a través d’un mentor que mitjançant una relació de confiança, aconsegueix estimular la persona per tal de maximitzar el talent.

Aquest mentor té experiència en els àmbits específics en els quals la persona interessada necessita ajuda i d’aquesta manera guiar-lo perquè assoleixi els seus objectius.

Quin és el moment en el qual necessitem aquesta ajuda? Quan tenim un problema concret al nostre negoci, o ens trobem estancats, no aconseguim resultats i no entenem que és el que estem fent malament, i ens adonem que necessitem un impuls per continuar. El mentor a través de la seva trajectòria i recorregut professional, posa a l’abast d’aquesta persona el seu coneixement per tal que pugui recórrer el mateix camí i/o donar-li recursos o solucions possibles.

La relació amb els mentors, és una mica menys formal, amb més empatia, ja que el mentor aporta la seva visió personal, potser fins i tot ha tingut obstacles semblants, i amb el seu punt de vista pot fer sentir l’empresari/ària o treballador/a que no està sol, i que no es troba davant un problema aïllat personal.

A través d’aquestes converses amb el mentor, s’explora el camí, es realitzen preguntes per tal de reflexionar, intercanviar visions i coneixements, analitzar possibles oportunitats i aconseguir arribar a un pla d’acció. Establir uns objectius a curt termini que ajudin a arribar a un objectiu final a llarg termini.

En definitiva, el rol del mentor és el d’aconsellar, acompanyar, orientar i compartir la seva experiència. Ser una inspiració i motivar en un nou camí a la persona interessada. Aconseguir que es llencin a assumir riscos quan és apropiat i evitar les sorpreses predictibles. També ajuda a identificar els recursos necessaris i ofereix un feedback real.

Resumint, alguns dels beneficis que ofereix el mentoring són:

  • Augmentar la productivitat mitjançant la motivació.
  • Millorar coneixements i habilitats .
  • Desenvolupament i retenció del talent, a través de la impartició de la transmissió de coneixements pràctics. 
  • Desenvolupar el lideratge.
  • Desenvolupar idees i millores.
  • Millorar el clima empresarial.
  • Afrontar d’una manera més senzilla el procés de transformació professional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?