Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
El Llenguatge Corporal, Un Aspecte Principal A Una Entrevista De Feina

El llenguatge corporal, un aspecte principal a una entrevista de feina

Quan anem a una entrevista de treball, no només comuniquem amb el que parlem, sinó també amb els nostres gestos, com anem vestits, l’actitud, la forma de parlar… en definitiva tot el que engloba la comunicació no verbal.

La clau per a tenir una entrevista de feina exitosa, és aprendre a dominar aquesta part B del nostre llenguatge.

Creus que és igual d’important el que expliques que com ho expliques?

La nostra resposta serà sempre . Les nostres expressions, moviments, etc., poden transmetre molt a una entrevista. Poden ajudar-nos a reforçar el nostre discurs, fem èmfasis en algunes qüestions de la nostra trajectòria, transmetre confiança…

Per tant, com podem aprendre a controlar aquesta part més “inconscient”?
Practicant. Dies abans d’aquesta conversa que tindrem podem avaluar quin to de veu utilitzarem, assajar i gravar-nos per veure els nostres moviments inconscients, etc

És per això que avui volem donar-vos algunes claus a tenir en compte en aquest procés:

  • Entrar amb un somriure. La forma en la qual entres a un lloc ja transmet el teu estat i la teva actitud. Recorda que els teus passos siguin calmats i caminar amb confiança i seguretat. En el cas que hagis d’esperar, presentat amb un somriure i seu amb naturalitat. La teva paciència, reflecteix confiança.
  • La teva mirada. És un dels aspectes amb el que més aconseguim transmetre, per tant, hem de tenir en compte mirar al davant, de forma natural. I aconseguir reflectir positivitat i entusiasme.
  • Passem al llenguatge del nostre cos. Hem de seure correctament, evitar encreuar braços i cames (ja que això reflecteix una postura a la defensiva). Mantén una postura relaxada fent que els teus gestos acompanyin la teva conversa. Si quan estem nerviosos/as tenim tics, hem d’intentar evitar-ho, perquè transmet inseguretat i pot arribar a distreure l’entrevistador/a.
  • To de veu adequat. La clau és assajar per trobar el to de veu i volum correcte. Parlar fluixet i/o molt ràpid també transmet inseguretat.
  • És hora de sortir i hem de fer-ho amb un somriure. Recorda que és important tant el primer moment en el qual arribem com la nostra sortida.  

Són molts els aspectes que hem de tenir en compte en un moment en el qual no ens adonem, ja que moltes vegades pensem que no hem tingut cap tic fins que algú ens ho diu. En definitiva, no hi ha una clau més forta que la de relaxar-nos.

Un altre clau per a aconseguir dominar la comunicació no verbal és fer exercicis de coneixement personal, reconèixer les nostres fortaleses ens pot donar molta confiança a l’hora d’enfrontar-nos a aquests tipus de converses.

Dominar aquesta part ho podem considerar un art. Per això és important treure importància quan no ho podem controlar i transmetre a l’entrevistador/a que estem una mica nerviosos/es. Aquesta frase també ajuda a crear una petita connexió i empatia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?