Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Importància Del Salari Emocional Per Les Noves Generacions

La importància del salari emocional per les noves generacions

En els darrers anys, estem observant la importància que els joves donen a aquelles condicions associades a la qualitat de vida, a la conciliació amb la vida personal i a la relació amb l’empresa. El salari emocional es defineix com la retribució a la feina que no té res a veure amb els diners.

I que consideren que és el salari emocional? Parlem de totes aquelles accions que les empreses poden portar a terme per retenir talent a través de reforçaments positius. Alguns exemples podrien ser els següents:

  • Reconeixement personal
  • Teletreball
  • Flexibilitat horària
  • Ambient agradable
  • Afavoriment de la vida sana

Al final del dia som de costums i si no ens adaptem al nostre entorn, una part de nosaltres no funcionarà bé.
Aquest salari emocional els fa sentir valorats/des i més feliços/ces i no tenir la necessitat de buscar contínuament nous projectes a curt o mitjà termini, ja que veuran més a prop en el seu horitzó professional la possibilitat de créixer dins la mateixa empresa i s’hi voldran quedar.

Les noves generacions, en comparació amb anteriors han dedicat un període més extens de temps a la seva formació i preparació i aquest pot ser el motiu pel qual veuen des d’una perspectiva diferent de la dels seus pares o avis el món laboral i avaluen en profunditat una companyia abans de decidir-se a unir-se a ella.

Donen importància també a l’espai de treball, que sigui còmode, creatiu… tot això incrementarà el sentit de pertinença del/la treballador/a i ajudarà a construir un compromís bilateral, actuant com a factor de motivació i servint per millorar l’opinió que els/les treballadors/es tenen de l’organització.

Per tant, aquí és on les empreses tenen un gran repte al davant: la retenció del talent a través del salari emocional.

Aquest repte, també proporciona avantatges en l’àmbit empresarial, com per exemple; la reducció de despeses amb relació al reclutament, selecció i formació del personal, índexs baixos de rotació de personal, nivells baixos d’absentisme, però sobretot, treballadors/es satisfets/es que compten amb elevat índex de productivitat i competitivitat.

Les empreses han de tenir, per tant, en compte, les inquietuds de les noves generacions amb l’objectiu de poder retenir el talent imprescindible per poder construir una organització productiva i amb un bon ambient laboral.

 

Redacció: Alicia Morote

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?