Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Importància De L’Outplacement

La importància de l’Outplacement

Totes les empreses treballen molt els plans d’acollida, però us heu  plantejat mai treballar el pla de sortida?

La sortida d’un treballador d’una empresa, pot ser una situació desagradable, un procés de dol que la persona afectada pateixi i es trobi perduda en un nou camí que moltes vegades no sap per on començar. Però, i si ajudem a aquestes persones a què aquesta sortida no sigui un procés traumàtic, sinó una nova oportunitat?

Parlem de l’Outplacement, i molts de vosaltres us estareu preguntant, i això que és?

L’outplacement, és un anglicisme que consisteix en la recol·locació d’una persona que pateix una sortida d’una organització, cap a  una altra. I per poder-ho portar a terme es té en compte el seu perfil professional, els seus objectius i així establir el seu pla de carrera. Aquesta pràctica, també se li suma l’assistència psicològica, ja que per a la persona afectada, la sensació és d’una pèrdua sobtada, que implica un alt nivell d’estrès i incertesa laboral.

És per això que un dels primers passos és un bon recolzament psicològic, acompanyat d’orientació laboral, prospecció de noves oportunitats, coaching, assessorament, desenvolupament d’habilitats i aptituds… D’aquesta manera agilitzem la incorporació de la persona al mercat de treball.

A continuació us volem explicar com funciona un programa d’outplacement i quins serien els passos a seguir:

  • Analitzar l’entorn i la realitat del lloc de treball actual.
  • Analitzar les possibles alternatives laborals, aprofitant les aptituds que destaquen en cada treballador/a.
  • Portar a terme una planificació, començant per un recolzament personalitzat per a cada treballador/a que hagi de sortir de l’empresa
  • Establir un pla de futur
  • Cerca de nous objectius, oportunitats i possibilitats.

Aquesta pràctica, també ajuda a les empreses, ja que moltes vegades, tot i que pensem que no, també és una situació desagradable per elles. Recol·locacions, EREs, fusions empresarials, retallades, venda de l’empresa, etc. que afecten tant a la imatge i reputació com a la sensació de pràctica desagradable.

És per això que, no és un només un avantatge per al treballador, sinó que també treballem els beneficis que proporciona a l’empresa afectada. Aquests poden ser:

  • Ajuda a la reputació i a la responsabilitat social corporativa de l’empresa, pel seu compromís cap al/la treballador/a i la seva ètica empresarial.
  • Redueix els problemes i conflictes que puguin sorgir entre les dues parts afectades.
  • Millora la imatge de marca, tant a nivell intern, millorant el clima laboral, com a nivell extern, per la imatge pública de l’empresa.

Des d’Amb les Persones, estem treballant per ajudar a les empreses i treballadors/es en aquests moments, si és el teu cas, contacta’ns i trobarem la solució humana i adient.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?