Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Importància De La Intel·ligència Emocional En L’àmbit Laboral

La importància de la intel·ligència emocional en l’àmbit laboral

Sabies que un dels factors clau en l’èxit laboral es deu a un bon ús de la intel·ligència emocional (IE), no només amb tu mateix sinó amb els altres aplicant l’empatia, podent influir en un altre o fins i tot podent persuadir?

La intel·ligència emocional a l’empresa és una competència cada vegada més valorada, així doncs, nombrosos estudis han demostrat que una de les competències fonamentals a l’hora d’aconseguir l’èxit professional és la intel·ligència emocional. Ja ho deia en el seu llibre el psicòleg i periodista nord-americà, Daniel Goleman: “En el millor dels casos, el CI sembla aportar tan sols un 20% dels factors determinants de l’èxit”.


Per això, cada vegada són més les empreses que demanden més professionals amb dots visibles d’intel·ligència emocional. Que siguin capaços d’identificar i gestionar les emocions pròpies i les alienes amb l’ajuda de les seves habilitats socials i amb capacitat d’adaptació a les diferents situacions. Però, què és la intel·ligència emocional aplicada a la feina?

Goleman definia la intel·ligència emocional com “la capacitat de reconèixer els nostres propis sentiments i els dels altres, de motivar-nos i de manejar adequadament les relacions”. Per tant, en termes generals, són el conjunt d’habilitats psicològiques que ens permeten, de manera raonable, expressar les nostres emocions i poder entendre les dels altres. És una forma de guiar el nostre comportament. Una part és innata, no obstant això, es pot aprendre i desenvolupar al llarg de la vida. Per poder-la millorar cal posar posar emfàsi a cinc arees diferents:

 1. L’autoconeixement, és a dir, s’ha de començar per analitzar-nos. Coneixer les nostres habilitats i els nostres punts febles ens ajudarà a millorar laboralment, esforçant-nos a pal·liar les nostres necessitats i deixant-nos assessorar en matèries que no dominem del tot. I és que, el primer pas per ajudar a la resta és coneixe’ns a nosaltres mateixos.
 2. L’autoregulació fa referència a la capacitat de saber manejar els nostres sentiments a la feina, és a dir, autocontrolar-nos. Gràcies a aquesta pràctica podem aprendre a no deixar-nos portar pels sentiments i saber aprofitar-los d’una manera correcta, tot en pro de millorar l’ambient laboral.  
 3. L’automotivació és clau, tant en el pla individual com d’equip. Fixar-se uns objectius o metes i enfocar-hi les teves emocions de manera optimista i amb iniciativa malgrat els imprevistos, fa que es mantingui viva la motivació, ja que l’atenció es centra en aquest objectiu final i no en els obstacles que es presenten.Una persona que sap motivar la resta ajuda a treure el millor dels mateixos.
 4.  L’empatia es basa en el coneixement de les emocions de les altres persones, les quals, podem detectar per interpretació de senyals que expressen de forma inconscient i, per tant, qui és capaç de detectar-les estableix relacions més estretes amb qui es relaciona. Els que experimenten l’empatia, són els que tenen més habilitats i competències de la intel·ligència emocional a l’empresa. Això ajuda a millorar la relació entre els treballadors i a aconseguir, així, un millor ambient de treball.
 5. Conrear les habilitats socials, és a dir, com ens relacionem amb els demés. Una habilitat que ajuda a interactuar amb altres persones de manera efectiva i suau, ja que les relacions amb la resta de les persones és la base de qualsevol relació laboral.


Així doncs, el saber gestionar la teva intel·ligència emocional, és on es marca la diferència respecte als que avancen feliçment a la vida, sortejant dificultats o els que no troben una sortida davantd’una dificultat que els afecti emocionalment.


Per tot això, és de vital importància en l’àmbit laboral, saber resoldre conflictes, establir consensos, convèncer altres, reconèixer les idees dels altres, treballar en equip i saber expressar el que pensessense desaprovar el que pensen o fan els demés.

 

 

Autora: Laia Bardia 

Esta entrada tiene 4 comentarios
 1. Molt bona tarda,

  Ens agradaria contactar amb la Laia Bardia per demanar-li de fer una webinar sobre aquests article sonreLa importància de la intel·ligència emocional en l’àmbit laboral.

  Moltes gràcies
  Dolors

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?