Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Importància De La Comunicació

La importància de la comunicació

Una organización que aspire a sobrevivir en el contexto actual es un diálogo con su público. Capaz de interpretar las demandas que recibe y de responder a ellas. Pero para poder dialogar con el mercado, una organización debe ser capaz de mantener su propio diálogo interno.La quinta disciplina” (1990)

Em dic Aida Fuentes, sóc periodista i m’encarrego de les tasques de comunicació i màrqueting a Amb les Persones.

Si em pregunten personalment què és el més important per fomentar el bon ambient de treball en un equip diria, sense dubtar-ho la comunicació!

Però per intentar que compartiu el meu punt de vista us diré per què penso que la comunicació és la base de l’èxit de qualsevol treball en equip.

És un fet universal el fet que administrar equips de treball es reconeix a aquelles persones que comprenen i saben relacionar-se bé amb totes les persones, el que popularment es diu com a “do de gents”. A vegades allò que és lògic és difícil de dur a la pràctica. Com tinc do de gents si no tinc do de gents?

Per a Peter Sange (autor de “La Quinta Disciplina”) l’èxit d’una empresa passa per saber reconvertir-se en una organització intel·ligent*. Evidentment, dins de les recomanacions hi trobarem una colla de consells que passen per, endevina per què… la comunicació i el diàleg!

Dins de les pràctiques que ens ajudaran a assolir aquesta intel·ligència hi ha consells com: generar compromisos al voltant de valors compartits, tenir clar on som, on volem estar, com hi arribem i eliminar del nostre vocabulari el no puc…

Però també apareixen altres recomanacions com: manifestar el que normalment no diem, explicar com arribem a una opinió i intentar profunditzar en les opinions alienes, escoltar als altres, dialogar (sobretot sobre experiències col·lectives), discutir amb l’equip (per assegurar-nos una comprensió profunda i, perquè no dir-ho, també reconèixer les nostres rutines defensives i mecanismes de defensa).

La comunicació assertiva* fa que tots anem cap a una direcció comuna, que aprenem el valor del treball en equip, dona confiança i seguretat, fa que tot flueixi i ens fa més rics, més rics en pensament, en relacions humanes, més rics a nivell personal…

A les empreses intel·ligents els cal aquest perfil, també a les empreses que no són tan intel·ligents però tenen voluntat de convertir-s’hi. La comunicació millora les empreses i les persones.

I tu, practiques la comunicació?

___________

*Per a Senge una organització o empresa intel·ligent és aquella que de manera continuada i sistemàtica s’endinsa en processos per obtenir el màxim profit de les seves experiències, aprenent de les mateixes.

*La comunicació assertiva com a habilitat social de relació és una forma d’expressó conscient, mitjançant la qual es manifesten idees, desitjos, opinions, sentiments o drets de manera coherent, clara, directa, equilibrada, honesta  respectuosa. Sense la intenció de fer mal o perjudicar i actuant des d’una perspectiva d’autoconfiança.

 

PD: Permeteu-me que faci una mica d’SPAM, ens trobareu a les xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i Linkedin, també a Youtube. Si sou fans de Amb les Persones et convidem també als nostres canals de Telegram i Facebook, #treballGirona. Hi trobaràs informació interessant i noves oportunitats que et canviaran la vida!

Aida Fuentes

 

  _____________

Si t’interessa rebre per mail les actualitzacions del Blog, fes click aquí.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?