Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Imatge I El So D’un Videocurrículum – Un Concepte Important

La imatge i el so d’un videocurrículum – Un concepte important

Un cop tenim l’estructura de la qual parlàvem al post anterior, només ens cal aprendre els aspectes més tècnics i igual d’importants a l’hora de fer la gravació.

On ho hem de gravar?

La primera premissa a tenir en compte és el lloc on portem a terme la gravació. Hem d’escollir un lloc ben il·luminat, on la nostra imatge no quedi fosca, ni tampoc massa il·luminada.

Respecte al fons, cal que no estigui massa recarregat. És millor un fons blanc o d’un sol color, per evitar distreure la persona que ho veu. Hem d’enquadrar-ho perfectament de forma que quedem al mig del plànol i sobretot correctament enforcats.

Un cop tenim la il·luminació i el fons controlat, ens fixarem en l’acústica. Farem proves per veure si el so se sent molt llunyà, si necessitem un micròfon, si fa molt eco… la qüestió és que la persona que escolti el vídeo, ho senti d’una forma neta i clara.

No cal ser un gran professional audiovisual. Però cal assegurar que es vegi i se senti bé.

La teva imatge també és important. Has de gravar-te com si fossis a una entrevista de feina. D’acord amb tu, amb el que et defineix i d’acord amb l’empresa a la qual et dirigeixes.

És rellevant tenir en compte la postura, el teu llenguatge no verbal diu molt de tu. La teva expressió, la postura i mans han de transmetre el mateix missatge que expresses. Ha de ser coherent. Somriu i relaxat, crea proximitat i sobretot sigues sincer/a. Si menteixes pot ser que el teu cos enviï una sèrie de gestos que denotin aquesta inseguretat.

També és rellevant no encreuar els braços i expressar amb les mans el teu discurs per donar èmfasis.
Recorda mirar a càmera, com si la persona que t’escolta fos a l’objectiu d’aquesta.

Un altre aspecte a tenir en compte és el teu to de veu i la forma d’expressió. Han de ser oracions simples i un vocabulari clar i directe.
Hem d’evitar utilitzar algun fons musical que puguin ajudar a distorsionar el missatge.

És crucial adequar el nostre volum de veu, cuidar el to, vocalitzar i respirar i parlar pausat. Un conjunt d’accions que faran que el missatge quedi totalment clar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?