Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
La Gamificació A Les Empreses

La Gamificació a Les Empreses

La Gamificació és una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l’àmbit educatiu-professional amb la finalitat d’aconseguir millors resultats, ja sigui per a absorbir millor alguns coneixements, millorar alguna habilitat, o bé recompensar accions concretes, entre molts altres objectius. Aquest tipus d’aprenentatge guanya terreny en les metodologies de formació a causa del seu caràcter lúdic, que facilita la interiorització de coneixements d’una forma més divertida, generant una experiència positiva en l’usuari. 

El model de joc realment funciona perquè aconsegueix motivar als participants, desenvolupant un major compromís de les persones, i incentivant l’ànim de superació. S’utilitzen tècniques mecàniques i dinàmiques extrapolades dels jocs.

Es té millor capacitat de retenció de coneixements a través de l’acció i vivències pràctiques que poden ser generades per jocs i simulacions. L’aprenentatge experiencial està fins i tot per sobre del que diuen o escriuen (segon lloc), i el que escolten o veuen (tercer lloc).

Aplicar programes de gamificació en l’empresa té molts avantatges. I cada vegada són més les organitzacions que decideixen implementar aquestes tècniques del joc per a millorar la productivitat i la competitivitat de les seves plantilles.

  • Millora la productivitat

Utilitzar dinàmiques de joc per a augmentar les habilitats dels empleats provoca un augment de la productivitat a conseqüència de generar un ambient relaxat i de col·laboració.

  • Augmenta la motivació

La gamificació utilitza un sistema d’assoliments, recompenses i metes, que fomenten la motivació de l’empleat. Creix la satisfacció de l’empleat i també el seu rendiment.

  • Fomenta la creativitat

Mitjançant la participació dels treballadors en alguna mena d’activitats de caràcter lúdic, augmenta la creativitat i el compromís.

  •  Enforteix els processos de comunicació

Els departaments de Recursos Humans, veuen reconegut el seu esforç a través del ‘feedback’ que reben dels empleats. La comunicació interna entre departaments millora i és més fluida.

  • Afavoreix la implicació de l’empleat

En aplicar tècniques ludificades per a la seva formació, els treballadors adquireixen un major compromís amb l’organització i augmenta el seu sentiment de pertinença a l’equip.

  •  Introdueix dinàmiques innovadores

La ludificació en l’empresa permet introduir la innovació en la nostra organització, un altre dels aspectes fonamentals per a conduir un projecte cap a l’èxit.

  •  Desenvolupa habilitats concretes

Gamificar les accions formatives serà d’utilitat per a fer créixer als seus empleats en aquells aspectes essencials per a millorar en els seus soft skills: lideratge, gestió de l’estrès, capacitat de comunicació, habilitats de negociació, etc.

  •  Transmet imatge de marca

En aquests casos els programes actuen com a eina de comunicació interna per a seduir i atreure a candidats potencials que vulguin formar part de l’organització, així com a reforçar el paper de la plantilla. Mitjançant les dinàmiques de joc facilitem la comunicació i és més fàcil transmetre i explicar les característiques del sector al qual pertany la nostra organització, les seves dificultats i el seu potencial com a empresa.

 

Són moltes les empreses que han decidit implementar metodologies game. L’ús de dinàmiques de joc per a aprendre habilitats ha resultat ser una aposta d’èxit per a milers de departaments de recursos humans. Esteu preparats per a començar?  

 

 

Redacció: Sandra Robado 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?