Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
És El Clima Laboral Un Concepte Mesurable? Existeixen Eines?

És el clima laboral un concepte mesurable? Existeixen eines?

Durant aquests últims dies parlàvem de la importància de portar a terme diferents accions per a millorar el clima laboral, però, com sabem si el nostre equip considera que hi ha un bon clima? Es pot mesurar? Existeixen eines?

Doncs la resposta és si, tot i ser un concepte, és mesurable a través de les enquestes de clima laboral, les quals es passen als /les treballadors/es. Però que hem de tenir en compte per a construir-les?

Hem de dividir les preguntes en 3 grups:

  1. Primeres preguntes demogràfiques i de segmentació. Utilitzades per a posteriorment dividir els grups de respostes per sexe, edat, lloc de residència o com ho volem decidir.
  2. Preguntes per valorar factors determinants de la motivació. Preguntes precises per avaluar detalls molt concrets i adequats.
  3. Finalment, afegir a les enquestes un parell de preguntes obertes. Per tal d’adquirir un coneixement més qualitatiu.

Hem de tenir en compte l’anonimat de les persones enquestades, i així assegurem màxima sicneritat. Aquestes enquestes les pot realitzar una empresa externa per tal de donar-li un punt més d’imparcialitat i anonimat, i també podem complementar-les amb entrevistes personals per tal d’aprofundir en algun tema.

És un tema complex, ja que hem de tenir coneixements en psicologia, clima laboral y estadística.

Un cop la tenim dissenyada, passem a portar-la a terme. Donant un temps tancat a les persones, però ampli per a poder-les fer amb calma i en un moment adequat.

Quan tinguem els resultats, generem els informes amb les estadístiques i així començarem a tenir material per a definir l’estratègia per a implantar accions millora.

És important compartir els resultats amb l’empresa per tal de fer partícip a l’equip del projecte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?