Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Analitzem Els Errors Més Comuns A Les Entrevistes De Feina

Analitzem els errors més comuns a les entrevistes de feina

Les entrevistes de feina són el pas previ a accedir a un lloc de treball, per tant, hem de parar atenció en com portar-la a terme per tal que no ens porti un mal resultat.

És molt important preparar cada pas abans d’assistir a la cita. Aquest, és l’únic camí, per tal d’evitar aquells errors que poden fer que no obtinguis el lloc de feina.  Així que, analitzarem alguns dels més habituals.

  • Abans de sortir de casa:

Hem d’escollir amb seguretat la vestimenta, ja que aquesta transmet una imatge sobre tu. És preferible escollir colors clàssics i roba neutral i que estiguis còmode/a, per tal de no està pendent d’ajustar-te la roba o no poder seure tranquil/a. L’objectiu és no destacar per la roba i poder així posar el focus en les habilitats.

  • Analitzem l’arribada:

És important ser puntual, ja que no ser-ho implica reflectir qualitats negatives per a un futur. Però arribar massa aviat, també és un error, perquè transmet ansietat, falta d’organització i mala gestió del temps.

És el moment de saludar i per assegurar-nos de no cometre errors, deixem que l’entrevistador/a tingui la iniciativa per seguir-la. No oblidis mirar sempre als ulls i somriure. Aquesta eina és fonamental per acompanyar la teva imatge.
No planificar la teva arribada pot derivar en errors comuns com ara, no gesticular amb les mans, no mirar als ulls, tocar-se molt la cara, els cabells… Aquests són gestos que denoten nerviosisme i inseguretat.

  • Vocabulari i les paraules que utilitzem:

Reflexa molt sobre nosaltres i sobre la nostra preparació i coneixements. Hem d’evitar llenguatge informal ni tampoc massa tècnic en el cas que l’entrevistador/a no conegui el sector.

El to de veu, desviar la mirada, dubtar en respondre… denoten falta de confiança en un mateix. Tot i que hem de tenir en compte no transmetre un excés de confiança en un mateix.

  • Informació honesta:

Les mentides poden arruïnar l’entrevista, i no només per aquesta feina sinó per accedir a altres oportunitats laborals. Recorda també evitar desvelar informació sobre la teva feina anterior, pel fet que és considerat com a una indiscreció.

  • Acabem l’entrevista:

Hem de tenir en compte l’acomiadament. Agraeix el temps invertit i remarca que t’agradaria rebre les novetats en el procés. Sempre de forma amistosa i amb un somriure.

 

No preparar l’entrevista, o no planificar diferents escenaris seria un error, no pots assistir sense informació prèvia o sense saber com actuar en segons quins escenaris.

No oblidis informar-te sobre l’empresa, el lloc de feina, la seva filosofia i història, és vital per a superar l’entrevista amb èxit.

I sobretot, mostra interès, és molt important, ja que és una manera clara que tenen  els/les entrevistadors/es de conèixer si t’adaptaràs al lloc de feina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?