Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Entrevistem A Ricard Chetrit – Director De Claitec

Entrevistem a Ricard Chetrit – Director de Claitec

Volem començar una nova secció al nostre Blog, donant veu als empresaris dels nostres voltants, volem conèixer com ha sigut aquesta crisi de la Covid19 que hem viscut, com ens ha impactat en l’àmbit empresarial i què hem après d’ella.

Hem volgut començar amb Ricard Chetrit, director de Claitec. Com bé sabreu, Claitec, és una empresa tecnològica Gironina, especialitzada en la implementació de solucions de seguretat industrial i de prevenció d’accidents laborals. I durant aquest confinament, han continuat treballant per la millora de la nostra seguretat amb el nou context en el qual vivim, implementant un nou sistema per tal de mantenir la distància de seguretat al nostre lloc de feina. Us deixem la notícia en aquest enllaç

Tot seguit us deixem l’entrevista amb en Ricard, per tal que pogueu conèixer una mica més la seva visió sobre el tema.

Quina és l’activitat empresarial de la vostra organització?

Claitec som una empresa tecnològica especialitzada en la implementació de solucions de seguretat industrial i de prevenció d’accidents laborals. La nostra gamma de productes està composta per diversos sistemes de seguretat que s’adapten a les necessitats de cada empresa. Invertim contínuament en R+D amb l’objectiu de sobrepassar els límits de la tecnologia RFID i permetre que la propera generació de productes millori la seguretat en els entorns de treball més perillosos.


En quin moment empresarial va arribar el COVID?

L’arribada de la COVID-19 va ser un xoc empresarial dur, potser en els moments més dolços que havia viscut l’empresa fins llavors. Veníem d’un 2019 molt pròsper: havíem incrementat la facturació en un 57% respecte a l’any anterior i estàvem treballant per continuar amb aquest creixement el 2020.

Com va ser la vostra primera reacció?

La primera reacció va ser d’incredulitat, és cert que les notícies que arribaven de Xina no eren massa esperançadores, però el missatge de les autoritats polítiques a principis d’any no feien preveure les conseqüències que setmanes més tard es van desencadenar. D’altra banda, el contacte amb els nostres col·laboradors d’Itàlia, on la pandèmia hi va impactar amb força unes setmanes abans que aquí, ens va permetre aprendre i anticipar-nos una mica a la situació d’alarma que s’acostava. 

Vau haver de rectificar alguna cosa?

Evidentment l’esclat de l’estat d’alarma ens va fer rectificar, redistribuir, readaptar, innovar tots els nostres processos per conviure amb la nova situació sense haver d’aturar (o aturar al mínim) la nostra activitat empresarial: adaptant processos per poder fer teletreball, canviant projectes de R+D, etc. Havien canviat les prioritats i per tant havíem de ser ràpids per avançar-nos a elles.

Com us ha afectat la crisi del COVID?

Com a qualsevol crisi, els efectes de la COVID-19, han dut conseqüències negatives i oportunitats per aprendre. En el nostre cas la crisi de la COVID-19 d’una banda ha suposat la disminució de la facturació de manera notable, atès que alguns mercats han quedat molt frenats i la inversió és més escassa. Però d’altra banda el nostre propòsit de reinventar-nos i de potenciar la R+D ens ha obert noves oportunitats.

Durant el confinament vam aprofitar per desenvolupar un nou producte per garantir la distància de seguretat entre persones al lloc de treball amb l’objectiu de donar una solució de seguretat a les empreses per poder garantir la continuïtat de la seva activitat sense augmentar el risc de contagi del virus. I en part, la inversió en aquest nou producte ens pot compensar la caiguda de facturació patida.

Com ha sigut la reincorporació

Des de Claitec estem duent terme una reincorporació progressiva al lloc de treball atenent a les necessitats personals de cada treballador/a. Intentem adaptar-nos perquè tothom pugui conciliar vida familiar i laboral, en aquesta nova normalitat més complexa.

Com és la vostra situació actual?

Des de Claitec seguim treballant en la mateixa línia, intentant fent créixer l’empresa, desenvolupant nous projectes, incorporant personal tècnic, ampliant les instal·lacions i aprenent els nous hàbits de treballar en equip mantenint, en part, el teletreball.

En què us ha canviat aquesta crisi?  

La crisi de la COVID-19 no ens ha fet canviar negativament en cap cas, ans el contrari, ens ha fet reforçar els valors de l’empresa: flexibilitat, orientació al client, potenciar la innovació, adaptació de processos, treball en equip, cooperació, mentalitat oberta, etc.

 

Volem donar les gràcies a en Ricard Chetrit, per voler participar en aquesta nova secció, per la seva implicació i predisposició. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?