Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
El Teletreball Des De La Perspectiva De Gènere.

El teletreball des de la perspectiva de gènere.

En el present article vull reflexionar sobre el pes i la importància que té la flexibilització del treball en la igualtat de gènere, i els aspectes que aquesta comporta.

En les últimes setmanes, l’expressió “res tornarà a ser com abans” ha estat una de les més pronunciades, la que ens fa replantejar-nos fins a quin punt pot ser veritat. Replantejar-nos molts hàbits de la vida i endinsar-nos a les “primeres vegades” de moltes noves coses.


Una d’aquestes fa referència a l’experiència generalitzada que hem tingut amb el teletreball, el qual, també sembla que hi entén de gènere.


De sobte, els pares no només exerceixen el rol corresponent, sinó que també fan la funció de professors, cuiners i monitors de temps lliure. Per tant, el fet de treballar des de casa pot comportar un risc, un risc que recau majoritàriament en les dones, que són les que surten més perjudicades que els homes.


Són elles les que continuen carregant amb la majoria de tasques familiars, a més d’exercir la seva jornada laboral des de casa, fet que comporta un pas enrere en la igualtat i en la carrera professional d’aquestes.
Aquest és un dels punts que hem de tenir en compte, ja que, d’acord amb l’article 13.1 de l’Estatut dels treballadors, no està previst treballar i cuidar de menors de forma simultània.


La pregunta que ens fa plantejar és la següent: cuidar de menors i treballar des de casa, es pot considerar veritablement teletreball? El dilema està en com fer-ho i quines alternatives es troben a l’abast quan no resulta viable.
Per aconseguir una conciliació i corresponsabilitat equitativa s’estableixen una sèrie de consells:

  • Repartiment equitatiu de les tasques de la llar, i que aquestes no caiguin en la responsabilitat exclusiva de la dona.
  • Establir rutines. Fixar un horari i lloc de treball, amb els seus respectius“breaks” de descans. També, és important que els nins i nines tinguin les seves rutines i horaris.
  • Cuidar-se a un mateix. És necessari sentir-se forts per poder cuidar a les persones del teu entorn.
  • Prendre decisions encara que unes siguin millors que les altres.

Finalment, els experts parlen de la importància de col·laboració que han de tenir les administracions, empreses i famílies per aturar la desigualtat de gènere i que lesresponsabilitats sigui, únicament i exclusivament, per les dones. Però, fins a quin punt?

 

Autora: Maria Garí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?