Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
El Compromís En Temps De Covid.

El compromís en temps de covid.

Des de l’arribada de la COVID-19, molts de treballadors/es s’han vist obligats a enfrontar-se a una nova realitat; restriccions de mobilitat, impossibilitat d’assistència a l’empresa de forma presencial, fer teletreball i molts més factors durs i inusuals que això involucra.

A més a més, hem de posar consciència que es tracta d’una realitat que ha vingut per quedar-se temporalment i que afecta des d’àmbits econòmics a socials.

Davant la situació, els empresaris/àries i autònoms/es s’han vist dintre d’un nou paradigma complicat al qual s’han d’enfrontar.

En aquestes situacions cal posar el focus d’atenció en fer les coses bé, no deixar-nos endur per la por o frustració, no autoexigir-se i ser més humils, empàtics i pràctics. És hora d’aprendre dels errors i veure la situació com un aprenentatge o una nova oportunitat que ens servirà per a un futur.

És hora de ser més flexibles i tenir en compte que cada persona que forma l’equip humà de l’empresa, tindrà circumstàncies personals i professionals diferents. Per això cal tenir en compte certs punts, sense oblidar la importància i impacte que poden tenir:

  • Comunicació: És imprescindible i rellevant obrir canals de comunicació, més enllà del correu electrònic, amb els companys i companyes per compartir les nostres emocions, evitar l’aïllament i sentir-nos recolzats en els moments més durs.

 

  • Motivació: Ganes, il·lusió per seguir al dia a dia. Realitzar un suport i reconeixement de la plantilla per tal que se sentin integrats i valorats a l’empresa.

 

  • Compromís: Des de la crisi del coronavirus aquest terme de compromís s’ha tornat a posar de moda dintre de les organitzacions i empreses. És en aquests moments quan el compromís i la lleialtat dels treballador/es  guanya importància i té un major sentit. És ara que ens hem adonat quin ha estat i quin és el nostre compromís amb la nostra empresa.

És així com el teletreball requereix uns recursos, no tan sols econòmics i materials, sinó emocionals, que fan que l’activitat de l’empresa estigui en moviment.

És important que els que formen part d’aquest escenari, tant treballadors/es com empresaris/es, posin el seu granet de sorra i s’aturin a pensar si a l’empresa de la qual formen part hi ha les dosis de comunicació, motivació i compromís per aconseguir l’èxit.

 

Redacció: Maria Garí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?