
Currículums sense èxit
Algun cop has sentit que envies molts currículums o et presentes a moltes oportunitats laborals i no aconsegueixes gaires entrevistes laborals?
Potser sents que encaixes en l’oferta, que és 100% el que busques, que compleix les teves expectatives i compleixes els requisits. Però tot i això no obtens una resposta positiva.
El primer pas és adonar-nos que cada oferta laboral és una nova oportunitat. I com a tal, el mateix currículum o la mateixa carta de presentació, no pot encaixar per les diferents empreses a les quals aspirem.
Abans de malgastar el teu temps en enviar i enviar el teu currículum sense fixar-te a on, inverteix el teu temps, per exemple, en analitzar cada oferta. Adonar-te quina és la que s’adapta millor a tu, al teu perfil, a la teva experiència, a les funcions desenvolupades i als teus valors. I només envia la teva candidatura a les que realment encaixin amb tu.
També és important emprar el teu temps en tenir un bon currículum, adaptat al que realment estàs buscant.
Moltes vegades pensem que el currículum és un tràmit per una entrevista. Però si no aconseguim que el personal de selecció es fixi i destaqui el nostre currículum d’entre la resta, no arribarem al següent pas.
Per això volem accentuar la importància de dedicar temps a cuidar el contingut del currículum, que sigui un espai on puguem transmetre la nostra professionalitat, el que realment som i ens representa.
- Hem de tenir cura de l’aspecte i adaptar-lo al sector professional. S’ha de tenir en compte de l’ordre, la llegibilitat i els colors…
- Un factor important que moltes persones oblidem a l’hora de redactar un currículum, és explicar o destacar les funcions que hem portat a terme a la nostra experiència professional. Cada cop més empreses donen importància a les habilitats, als objectius assolits, el camí que hem recorregut. El que ens ha aportat, els valors i capacitats que ens representen….
- Un altre factor important és escriure una breu descripció de nosaltres mateixos/es. Tres línies, un text clar i concís on puguis destacar quin és el teu perfil i que és el que estàs buscant. Com si fos el teu perfil de Linkedin, una mini carta de presentació.
En definitiva, hem d’utilitzar un disseny senzill, ordenat, on puguem destacar les idees que volem ressaltar, la nostra experiència, les funcions i en definitiva el recorregut que hem portat a terme fins al dia d’avui. Clar, concret i professional.
Un cop hem dedicat temps a escollir a quines candidatures ens apuntarem i com redactarem el nostre currículum, també hem de tenir en compte l’adaptació d’aquesta candidatura a cada una de les ofertes.
Com hem dit al principi, no totes les empreses són iguals, no totes tenen les mateixes necessitats, i potser dintre de les nostres habilitats i capacitats, podríem destacar unes o unes altres per adaptar el nostre perfil.
Per últim, també volem donar importància a un últim factor. Si fa temps que no teniu feina o que esteu buscant un canvi, per una banda recordeu continuar la vostra formació. D’aquesta manera podreu destacar que durant aquest temps de cerca de feina també us heu anat formant en el sector professional. És important que l’empresa vegi que no hi ha un buit en el temps, i que durant aquesta època hem anat creixent i reciclant els nostres aprenentatges.