Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Com Superar Una Entrevista De Feina?

Com superar una entrevista de feina?

Si estàs en procés de buscar feina i la teva agenda aquests dies treu fum anant d’entrevista en entrevista cal que tinguis clars alguns consells que et serviran per donar una bona impressió. 

Sabies que només calen 7 segons per fer-te la primera impressió d’una persona i només compten els 30 segons posteriors per poder comunicar un missatge i poder reencaminar aquesta primera impressió? 

Aquest concepte deixa entreveure com és d’important preparar-nos una entrevista prèviament. 

  • En primer lloc, prepara’t mentalment pel que faràs: coneix l’empresa a la qual et dirigeixes, repassa les teves aptituds, experiència i formació, estudia el teu currículum, pensa en els teus punts forts i arguments per corroborar-los i pensa també en els teus punts dèbils i en els arguments per poder defensar-los. 
  • També ens hem de preparar físicament. Prepara la teva presència, cal que vagis net/a i polit/da, amb la roba neta i planxada i havent descansat prèviament. Intenta fer una olor neutra, no et posis ni molta colònia, ni fumis abans d’entrar. Tampoc prenguis substàncies que puguin entorpir el desenvolupament comú del teu pensament. 

Ha arribat el dia.

  • Intenta arribar cinc minuts abans a l’entrevista i si pot ser no hi vagis acompanyat/da. 

Molts empresaris consideren que la manera d’entrar per la porta, com es dona la mà i com s’asseu un candidat/a ja són determinants.

  • És important que saludis a l’entrevistador d’una manera convencional i formal, que no t’avancis en estendre la mà i que quan la donis procura fer-ho de manera ferma, somrient i mirant als ulls a la persona, però no de manera desafiant.*

*Coneixes el somriure de Duchenne? És l’expressió que fan els ulls mentre es somriu, i és l’expressió més sincera. Abans del dia assenyalat, practica’l davant d’un mirall!

  • A l’hora de seure no seguis fins que t’ho diguin i no ho facis ni molt a la punta, denotant inseguretat, ni molt estirat pots mostrar falta de respecte.
  • A partir d’aquí intenta fluir, sempre amb educació: no tractis de tu, no interrompis, evita posar-te nerviós/sa, cuida el teu llenguatge, vigila la distància corporal, no posis els colzes sobre la taula ni et quedis de braços plegats. 

Amb aquests consells ho tens superat!

  • A l’hora  de respondre pensa en ser clar i breu, no diguis mentides, però sigues sempre positiu/va, no han de pensar que necessites la feina desesperadament! Per molt que tinguis motius no critiquis mai a ningú durant una entrevista, pensa que l’entrevistador o l’entrevistadora no són els teus amics, t’estan “avaluant” i tot allò que percebin ho explicaran al cap.

Pot semblar molt complicat, però en el fons són consells molt lògics que et serviran per superar amb èxit qualsevol entrevista de feina i també moltes altres experiències a la vida. Si segueixes aquestes indicacions, prepara’t per signar aviat el contracte de feina que busques, des de Amb les Persones et volem ajudar! 

Molta sort!

Aida Fuentes

 

  _____________

Si t’interessa rebre per mail les actualitzacions del Blog, fes click aquí.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?