Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Treballes La Comunicació Interna A La Teva Empresa?

Treballes la comunicació interna a la teva empresa?

Si entre els lectors i lectores hi ha alguna persona que ha assistit a alguna de les meves formacions, sap que per mi la frase “problemes de comunicació” és un mite que s’ha de trencar. Un mite, si, ja que si analitzem aquest “problema de comunicació” arribarem en la immensa majoria dels casos a un últim reducte on el lideratge personal desapareix. En època de sobresaturació de canals, si un missatge no arriba no deu ser un tema comunicatiu….

Actualment estem en temps de sobresaturació de la comunicació: molts canals de difusió, multituds de plataformes, que per necessitat del negoci s’han de mantenir vives: que dirien els accionistes? I perquè el canal no mori, hi ha la imperiosa necessitat que sempre flueixi algun missatge, que no informació. Això fa que la figura de Curador o Curadora de continguts es converteixi en una de les professions del futur, ja que haurem de pagar per tenir informació verídica, de qualitat i avisar-nos ràpidament de les fake news…

I a l’empresa? A l’empresa s’ha de vetllar a què la comunicació interna tingui el paper que es mereix. Sovint ens trobem organitzacions que inverteixen molts diners cada any en campanyes per explicar que fan i perquè els seus productes són els millors. Campanyes on surten actors i actrius simulant l’staff, reflectint l’enorme felicitat que és treballar amb ells.

Després, la comunicació interna potser es limita a un fred comunicat al taulell d’anuncis o una filtració interessada a la màquina del cafè. La informació capilaritza pels diferents estaments de l’organització, però moltes vegades, la majoria, el que en principi era una bona notícia acaba generant alarma o malestar quan arriba al final de la cadena… Igual que en el joc del telèfon, però aquesta vegada sense riures…

La falta de comunicació interna sabem que provoca desafecció en l’equip i altera el clima de confiança. En un entorn tan competitiu com el que estem vivint ara, no tenir en compte com és el flux comunicatiu en el nostre entorn laboral és un luxe que moltes empreses no es podran permetre, ja que sense l’equip enfocat i motivat, la situació els hi passarà per sobre. 

Tal com vaig compartir en aquest webinar (Comunicació en temps de crisi), us adjuntem algunes pautes i punts clau per millorar la vostra comunicació interna:

  • Pensa abans de comunicar en el límit de la transparència que et pots permetre.

  • Sigues puntual en les comunicacions. No donis peu a especulacions.

  • L’honestedat és clau. Fes el que has dit que faries: L’error és més fàcil de perdonar que la mentida.

  • Sigues equitatiu i personalitza la comunicació, fins que sigui igual per tothom.
  • La comunicació ha de ser bidireccional. S’ha de tenir la ment oberta per escoltar les idees de l’equip.

  • Empatia: Tens mil coses al cap, però l’equip també.

  • Lidera i centralitza la informació.

  • Sigues consistent. Iniciar la teva comunicació explicant els passos que has seguit fins a arribar aquí et donarà seguretat.
Redacció: Agustí Pajares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?