Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Com Ens Hem De Comunicar Davant Una Crisi A La Nostra Empresa?

Com ens hem de comunicar davant una crisi a la nostra empresa?

Són moltes les situacions que podem viure a una empresa, problemes interns per una mala presa de decisions i/o externs que no podem controlar. Alguns exemples podrien ser una vaga de l’equip, un producte en mal retirat del mercat, un escàndol d’alguna persona de l’equip directiu o treballador/a, un problema o situació crítica amb el medi ambient, reputació a les xarxes socials…

Aquestes situacions poden tenir un impacte econòmic negatiu, i tot i que a vegades els problemes o les crisis són incontrolables, el que sí que podem fer és portar a terme una bona comunicació en aquests casos.

Per tal de portar-la a terme, hem de planificar estratègies correctes i ben planificades, mantenir-nos en silenci o bé ocultar informació, pot arribar a ser molt perillós i a la llarga, acabar afectant la nostra empresa.

Podríem definir la comunicació en crisis com la manera en la qual les empreses comparteixen la seva informació en moments complicats o crítics. És molt important saber-ho comunicar tant a treballadors/es, socis, proveïdors, clients, a l’audiència en general i a possibles futurs candidats a treballar a la nostra organització.

L’objectiu final d’aquesta correcta i planificada comunicació ha de ser que la nostra audiència parli amb nosaltres i no sobre nosaltres. Han de saber que ningú els hi donarà la informació que necessiten millor que nosaltres. Crear veracitat és un camí que hem d’anar construint.

Llavors, en una situació de crisi que hem de fer?

  • Primer de tot mantenir la calma, les crisis de per si ja són prou complicades i estressants per a posar-nos més pes a sobre que ens faci actuar de forma impulsiva. S’ha de ser ràpid en les comunicacions, però han d’estar molt planificades.
  • Hem de tenir format un comitè de crisi. Hem de decidir qui formarà part i qui assumirà cada pas i cada paper a l’hora d’organitzar l’estratègia comunicativa.
  • La nostra estratègia ha de ser compartida a cada departament de l’organització. Tothom ha d’estar ben informat i ben pautat per tal d’evitar possibles contradiccions.
  • Un cop hem començat a informar i comunicar, hem d’estar al dia de com es va desenvolupant la situació, si surten nous debats, que s’està dient a mitjans i xarxes, com s’ha resolt, etc.
  • Com bé explicàvem abans, la transparència és molt clau. Si la nostra organització actua honestament i de forma molt proactiva, evitarem rumors i possibles problemes futurs.
  • Un cop passi la crisi, no podem parar de comunicar. No és suficient amb l’enviament d’una nota de premsa o un acte comunicatiu. Hem de continuar transmetent el nostre missatge i els nostres valors empresarials, creant fidelitat, per tal que si algun cop entrem en un altre moment crític, puguem sortir d’una forma més senzilla.

Per acabar, volem deixar-vos un article sobre una situació crítica d’una companyia molt famosa, de com van actuar en un primer moment, com va continuar i com ho van solucionar. La repercussió que va tenir i com van aconseguir canviar la seva imatge.

Com podreu veure, moltes vegades aquests tipus de situacions no les podem ni preveure ni controlar. Però hem de tenir una solució ràpida, consensuada i que aporti valor tant internament com externament.

Us hem deixat uns tips sobre l’elaboració del pla comunicatiu en crisi al nostre Instagram!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?