Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Què Aporta I Com Podem Portar A Terme Un Pla De Formació?

Què aporta i com podem portar a terme un Pla de Formació?

Com podem explicar el que és un pla de carrera a una empresa?

Es tracta d’un projecte integral de formació individual a un/a treballador/a per tal d’ajudar-lo a aconseguir les eines per millorar els seus objectius professionals.

Aquesta finalitat de millora tenen a veure amb les necessitats de l’empresa i el seu creixement, és per això que les dues parts han d’estar d’acord i han de crear junts aquest pla, fixant un període de temps per al seu compliment. Una eina per satisfer les necessitats de tots dos.

Aquest pla és continu en el temps i s’ha d’anar avaluant la trajectòria del/la treballador/a i com es van assolint aquestes metes establertes en aquest.

Aquest projecte formatiu té com a principals propòsits atraure i fidelitzar el talent intern, crear un entorn eficaç i de creixement, obtenint així una estabilitat laboral cobrint necessitats immediates i futures de l’organització.

Llavors, analitzem quins són els passos que hem de seguir per tal d’iniciar-ho.

  1. El primer pas és recollir les dades de la plantilla. Quins treballadors/es formen part, els seus càrrecs, percentatge de rotació, jubilacions, etc. 
  2. Hem de definir les competències de cada lloc de feina per tal que les persones que el cobreixin puguin encaixar perfectament. 
  3. A continuació establirem els objectius, recollint la informació sobre quines són les necessitats de l’empresa i quins són els objectius individuals del/la treballador/a. Un cop els tinguem, hem d’aconseguir trobar un camí en comú.
  4. Planificarem la formació, determinant quin és el tipus que necessita cada persona de l’equip. Aquesta informació la podem obtenir a partir de les avaluacions d’acompliment que realitzen els treballadors/es amb l’empresa. Allà podem detectar els punts febles i les àrees a reforçar.
  5. Hem de trobar diferents formes formatives atractives i innovadores per tal de motivar més els/les treballadors/es. Podem combinar les formacions habituals amb per exemple, conferències, tallers, coachings, jocs, etc.
  6. Establim els temps en el qual es portarà a terme i els terminis d’avaluació per a saber com està anant aquest camí.

Una part molt important que no podem deixar de banda és la de conèixer l’equip, les seves inquietuds, les seves motivacions… Com millor coneguis als teus treballadors, més efectiu serà el pla de carrera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?