Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Com Podem Ajudar A La Motivació Dels/les Treballadors/es?

Com podem ajudar a la motivació dels/les treballadors/es?

La motivació laboral és una part clau en la productivitat del/la treballador/a. Hem d’entendre que ha de formar part del nostre dia a dia i que si ho fem bé i ho portem a terme, notarem un canvi en la qualitat de la feina dels nostres empleats/des.

Quan parlem de motivació, parlem d’implicació, de rendiment i per tant una millora dels objectius empresarials. Parlem de la necessitat de què les persones que formen part d’una empresa, s’identifiquin amb els valors d’ella i així se sentin com una part important de l’organització per tal de treure el màxim profit d’ella mateixa. Parlem de tenir un estímul positiu diari a través de les nostres relacions amb les persones que integren l’organització.

Alguns aspectes que aconsegueixen una major motivació són;

  • Aspiracions: Quan el lloc de feina permet a la persona l’oportunitat de créixer i professionalitzar-se. Un pla de carrera, una oportunitat de promocionar-se.
  • Reconeixement: Felicitar quan un dels nostres objectius surt bé gràcies a la bona feina d’un/a treballador/a, té un impacte molt positiu.
  • Responsabilitats: Tenir responsabilitats importants, per tal que la persona es pugui sentir essencial en el desenvolupament de la seva feina.
  • Opinió: Aconseguir que la participació tingui un pes. Tenir veu, donar l’oportunitat de què puguin expressar el que pensen, i puguin aportar solucions i/o idees.
  • Autonomia: L’excés de control, mai serà una bona senyal. Si el/la treballador/a té autonomia en la realització de la seva feina, sentirà el vot de confiança per part del seu/seva líder.
  • Bon clima laboral: És essencial per a un correcte desenvolupament de les labors empresarials. Que hi hagi bones relacions entre les diferents persones, i així augmentar la satisfacció i la comoditat dins l’empresa.

A part d’aquests aspectes, tampoc podem deixar de banda les condicions laborals. Un salari que correspongui amb l’experiència del treballador o  un horari flexible que el permeti una conciliació adequada amb la seva vida personal, entre altres aspectes del contracte.

És important que les persones que entren noves a les empreses, tinguin un començament en el qual se sentin inclosos i part de l’organització des del primer minut. Això s’aconsegueix a través d’un Onboarding. Una eina a través de la qual, aconseguim transmetre els valors empresarials  i una integració que implica motivació des de l’inici de la vida laboral d’aquella persona amb la nova organització.

Aquests, són només alguns dels aspectes més importants a tenir en compte per tal d’aconseguir una motivació molt alta entre els nostres treballadors, una feina diària a través de la qual aconseguirem els millors resultats.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?