Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Com Arruïnar Una Entrevista De Feina?

Com arruïnar una entrevista de feina?

Durant les darreres setmanes, hem parlat molt sobre com superar una entrevista de feina, el que et poden preguntar, com cuidar el teu llenguatge no verbal, o com l’has de preparar, què et convé investigar sobre l’empresa. Però, encara que responguis adequadament a les preguntes i compleixis els requisits del perfil, pots arribar a arruïnar-ho?
I tant que pots fer-ho!

Els bàsics previs:

 • No fumis ni beguis abans d’una entrevista, ni masteguis xiclet durant aquesta.
 • Vesteix-te apropiadament.
 • MAI et presentis amb un/a acompanyant/a (mare, amic…), ni molt menys donis per fet que entrarà amb tu, és molt incòmode per l’entrevistador/a haver de “frenar” a la persona que t’acompanya quan està clar que vol passar a la sala d’entrevista.

Durant l’entrevista:

 • No “engreixis” el teu perfil, perquè si no el pots defensar, ràpidament quedarà en evidència, i si ho fas amb una dada, l’entrevistador/a pot pensar que ho has fet amb més.
 • No et centris en una única habilitat o coneixement tècnic, has de ser capaç de desenvolupar les teves soft skills perquè es vegi en tu un perfil versàtil.
 • Parlar poc o molt, pot generar una manca o excés d’informació en l’entrevistador/a. La millor manera de saber si et passes o et quedes curt és observar el seu grau d’interès amb allò que li expliques (si insisteix a preguntar sobre un tema, és que no estàs explicant prou, i si comença a perdre atenció, mira de frenar una mica el discurs).
 • No facis servir frases fetes o clixés “Sóc massa perfeccionista” “m’implico massa en allò que he de fer”.
 • Tampoc és adequada la prepotència, semblar massa confiat/da, a l’entrevistador/a li agradarà que mostris seguretat però també interès per aprendre i que vegi capacitat per adaptar-te a un entorn nou.
 • Mai responguis una cosa diferent de la que se t’ha preguntat, escolta bé i sigues concís/a.
 • Tractar com a un amic, coquetejar o entrar en temes molt personals amb la persona que t’entrevista jugaran en contra teva, així que evita travessar la línia entre el que és personal i professional.
 • Un altre error que pot sortir-te car és qüestionar o posar en dubte la capacitat del/a seleccionador/a per fer la seva feina, no mostrant respecte o essent rude en les teves respostes. Vigila amb traspassar el límit entre la confiança i l’arrogància.
 • És important que assumeixis la responsabilitat sobre errors laborals en el passat, és impossible que la culpa la tinguin sempre els altres. No assumir la possibilitat d’errades mostra falta de responsabilitat i poca capacitat reflexiva i d’auto critica.
 • Per descomptat, MAI parlis malament sobre l’empreses en les que has treballat o treballes i menys encara fer servir paraules malsonants per fer-ho.

A mesura que l’entrevista estigui finalitzant, reafirma el teu interès per la vacant i pregunta!

Interessa’t també per quins seran els següents passos a seguir en cas de ser la persona preseleccionada, ja que molts/es candidats/es surten de l’entrevista sentint-se confosos sobre com ho han fet i que els ofereix el futur.

Durant l’entrevista, poden haver-hi moments en què et sorprenguin o posin nerviós/a, però és llavors quan el més important és que mantinguis la confiança en tu mateix/a. No et desanimis, baixis els ulls o mostris desil·lusió si et diuen que hi ha més candidats/es al procés (moltes vegades es fa per veure la reacció). Has de mantenir el contacte visual directe i una expressió receptiva al rostre.

Si el procés el porta a terme una consultoria o ETT (Empresa de treball temporal) externa a l’empresa a la qual vols treballar i marques una franja salarial, unes condicions horàries, no les canviïs en el moment de l’entrevista amb l’empresa final, ja que aquesta haurà rebut un informe amb les teves dades, tant curriculars com d’expectatives laborals i salarials, i el fet de no coincidir pot ser un motiu de descart immediat.

 

Redacció: Alicia Morote 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?