Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com

Problemes de Centraleta: El cervell i el programa de Volkswagen

L’altre dia vaig haver de trucar a la SEAT per demanar si el meu cotxe estava afectat pel tema dels motors dièsel. La persona que va respondre al telèfon, amb molta educació, em va dir que el problema era un error de programació que donava uns valors d’emissió erronis, però que el cotxe funcionava i funcionaria perfectament en un futur – contaminant, això si –  em vaig atrevir a afegir.

“Un programa instal·lat per dir que tot funciona bé quan ens vigilen o ens sentim vigilats…Ostres, que humà!” vaig pensar.

Efectivament, la idea és molt bona, fins i tot perversa: si em vigiles, et dic el que esperes de mi. Jo funcionaré igual de bé, però tu no podràs veure el efectes secundaris. I si no em vigiles, tranquil, seguiré funcionant bé, si cal, m’enganyaré també a mi mateix…però contaminant igualment. I si ho traslladem a les persones? Doncs el mateix patró. Persones “normals” que semblen funcionar bé, que tenen les respostes adequades i fins i tot, en un primer moment d’èxit. Quan els observem, segueixen els resultats bons, moltes vegades brillants…I on és el problema? En que moltes vegades, aquesta contaminació existeix i arriba un moment en que la persona es satura i deixa de funcionar.

El programa en el humans té un funcionament complexe: creences limitants, valors confrontats, pors… una doble vida, la que tenim contra la que volem tenir, el que hem de fer contra el que faríem de no tenir aquest maleït programet. Una contaminació a mig termini que no ens deixarà passar la ITE, inspecció tècnica emocional,  el dia que ens adonem que no queda aire per respirar. Una decadència interna, amb resultats externs bons en un principi que acabaran en un bloqueig emocional en molts casos.

volkswagen

Problemes en la centraleta Volkswagen

No som màquines, està clar, però deixeu-me seguir fent el símil amb el tema cotxes. Quina proposta fa el departament tècnic emocional per arreglar aquesta estafa? El primer pas seria fer un comunicat oficial i demanar perdó per la nefasta educació emocional patida durant anys. El segon,  el no instal·lar programes d’autoengany al nostre cervell i sí els de l’empatia i el del respecte, respecte pels altres i sobretot per nosaltres mateixos. Amb aquests dos programes tot seria molt fàcil, per tant, seria d’instal·lació obligada. Després, com que hi ha moltes centraletes que no els porten, els intentarem instal·lar: no hi ha més remei, l’ecosistema emocional del planeta està en joc. Aquí el Coaching tindrà un paper fonamental.

I als que s’han espatllat? Els que creuen que s’han espatllat, que no pateixin. Només és una creença (limitant)  d’un programari mal instal·lat. El seu motor funciona perfectament, només s’ha d’acabar d’ajustar el que es pensa amb el que es fa i és diu. Els recursos per fer-ho encara els tenim.

I tu, has localitzat el teu programa?  T’atreveixes a desinstalar-lo i a instal·lar els nous?

__________________________________

Si t’interessa rebre per mail les actualitzacions del Blog, fes click aquí.

Esta entrada tiene 7 comentarios
   1. Amb la teva lectura m’ha vingut al cap la frase d’un autor que vaig incloure en el meu treball sobre la responsabilitat social corporativa.
    “No se puede conducir una empresa saludable en una sociedad enferma por mucho tiempo”per l’autor: Makower, Beyond The Bottom line, 1995.
    Joel Makower és un consultor, emprenedor i autor enfocat en el camp dels negocis sostenibles on les tecnologies netes i el màrqueting verd són la seva màxima prioritat.

    Aquesta frase em va donar a entendre que únicament no només és important crear beneficis com a únic objectiu de l’empresa, sinó que s’ha de crear de manera neta, respectant uns valors, solucionant necessitats de la societat, ajudant al creixement del medi ambient, creant una cultura amb uns valors ètics i morals que col·laborin amb la supervivència de l’empresa en un futur i que de manera paral·lela reforci l’entorn del que s’enriqueix. Dit així: “Tots contents”, però a l’hora de posar-ho en pràctica no és tan fàcil, és increïblement costós canviar els costums de les empreses, modificar els valors que arrosseguen fan moltíssims anys, cultures primitives i tradicionals poc innovadores on sortir del seu zona de confort és gairebé improbable.

    La idea del paràgraf anterior es de aplicació amb la ment de les persones. És molt difícil sortir de la zona de confort, tot i sent una zona que no ens fa prosperar com a persones ni tampoc no ens fa avançar. Ens manté estancats amb vells hàbits mentals. La gran abundància d’informació conflictiva que posseeix la nostra ment i que la ocultem per no reconèixer-la, ens aporta confusió i en el fons de nosaltres sabem que hem de fer canvis. Aquests canvis pretenen distanciar-nos del passat perquè en el futur no hi hagi semblança alguna i així, aconseguir un altre estil de vida i de pensament perquè no arribi el moment en que la nostra ment es saturi i exploti. Però temem canviar, ens fa por o potser no hi posem el suficient esforç per fer-ho, tot i sabent que potser aquest canvi ens pot aportar l’èxit, aquest objectiu de sentir-nos realitzats, feliços, satisfets, complerts i contents.

    La teva proposta d’un mecanisme informàtic seria ideal per realitzar aquests canvis, perquè com bé has dit els recursos els tenim, però no tenim valentia per prémer el botó i reiniciar la nostra ment.
    la teva lectura m’ha servit de reflexió per parar-me a pensar que moltes parts de la meva mentalitat necessiten un canvi, però també sóc conscient de que són processos lents i un cop reiniciat el mecanisme mental per fer el canvi se que també tinc el poder de tornar enrere i situar-me amb les antigues maneres de pensar i això és el que cal EVITAR.
    Gràcies. Salutacions

    Noelia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?