Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Característiques D’un/a Líder Segons La Seva Personalitat.

Característiques d’un/a líder segons la seva personalitat.

Un/a líder no té una única personalitat ni unes característiques tancades. Com ja hem anat comentant aquests dies, podem trobar diferents característiques depenent del tipus d’empresa, el departament, el sector o inclús el nombre de persones que formen l’equip.

Però també hem de tenir en compte característiques més lligades a la personalitat, és per això que avui us volem definir alguns d’ells:

  • Líder formal o informal:  El formal és un tipus de lideratge en el qual l’equip l’escull de forma oficial perquè prengui les decisions i pugui guiar en els objectius. I el líder informal és el que no té una autoritat oficial perquè no ha sigut escollit, però té una personalitat per la qual l’equip el/la segueix.
  • Líder carismàtic o tradicional: El carismàtic és escollit per la seva personalitat, per la seva creença i motivació cap a l’equip. Té un carisma molt particular. En canvi, el líder tradicional, no és escollit sinó que ha heretat aquest lloc. Pot ser per exemple, perquè és una organització familiar.
  • Líder dictador o democràtic. Com bé defineixen els seus noms, el líder dictador basa el seu lideratge en la seva autoritat sense deixar espai a la participació mentre que el democràtic pren les decisions en conjunt i respecta les opinions alienes.
  • Líder liberal confia plenament en el seu equip i deixa en les seves mans les decisions quant a les funcions més personals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?