Saltear al contenido principal
872 029 081 644 317 417 info@amblespersones.com
Característiques D’un/a Líder Segons La Seva Personalitat.

Característiques d’un/a líder segons la seva personalitat.

Un/a líder no té una única personalitat ni unes característiques tancades. Com ja hem anat comentant aquests dies, podem trobar diferents característiques depenent del tipus d’empresa, el departament, el sector o inclús el nombre de persones que formen l’equip.

Però també hem de tenir en compte característiques més lligades a la personalitat, és per això que avui us volem definir alguns d’ells:

  • Líder formal o informal:  El formal és un tipus de lideratge en el qual l’equip l’escull de forma oficial perquè prengui les decisions i pugui guiar en els objectius. I el líder informal és el que no té una autoritat oficial perquè no ha sigut escollit, però té una personalitat per la qual l’equip el/la segueix.
  • Líder carismàtic o tradicional: El carismàtic és escollit per la seva personalitat, per la seva creença i motivació cap a l’equip. Té un carisma molt particular. En canvi, el líder tradicional, no és escollit sinó que ha heretat aquest lloc. Pot ser per exemple, perquè és una organització familiar.
  • Líder dictador o democràtic. Com bé defineixen els seus noms, el líder dictador basa el seu lideratge en la seva autoritat sense deixar espai a la participació mentre que el democràtic pren les decisions en conjunt i respecta les opinions alienes.
  • Líder liberal confia plenament en el seu equip i deixa en les seves mans les decisions quant a les funcions més personals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba
Obrir xat
Com podemajudar-te?
Hola!
Com podem ajudar-te?